Arama
Arama Sonuçları
Sağlığa bomba etkisi Kastamonu’dan!
Taşköprü sarımsağı, sadece eşsiz lezzetiyle değil aynı zamanda sağlığa olan olumlu etkileriyle de dikkat çekiyor. Bu doğal mucize, içeriğindeki zengin besin değerleri sayesinde adeta sağlık için bir bomba etkisi yaratıyor.
300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü?
Kalbiniz ve damarlarınız ne kadar sağlıklı olursa, diğer organlarınız da o kadar sağlıklı olacaktır.
İnebolu’da ‘Zellankadef’ adıyla satılıyor, Alzheimer'ı durduruyor
İnebolu ilçesinde zellankadef denilen bu çiçek halk pazarlarında köylü kadınlar tarafından satılıyor.
Çocukların sağlığında en çok babalar etkili
Babalar, çocuklarının sağlığını nasıl etkiledikleri konusundaki araştırmalarda bazen göz ardı edilir. Ancak Nashville, Tennessee'deki Vanderbilt Üniversitesi Hemşirelik Okulu'nda yardımcı doçent olan James Muchira, en başından beri babaların çocuklarının sağlığını önemli şekillerde şekillendirdiğini söyledi.
10 bin mi? yoksa 4 bin mi? işte sağlık için günde atılması gereken adım
Yıllardır sağlıklı olmak için günde 10 bin adım atmak gerektiği söyleniyordu. Ama dünya çapındaki yeni araştırma, sağlık için günde 4 bin civarında adım atmanın yeterli olduğunu gösterdi.
Hipertermi nedir? ısı hastalığı nedir? belirtileri neler?
Son günlerde aşırı sıcaklar ile gündeme gelen Hipertermi, veya ısı hastalığı, anormal derecede yüksek bir vücut sıcaklığıdır. Genellikle sıcak, nemli havalarda çok fazla fiziksel aktivite yapmanın sonucunda meydana gelmektedir. Acil Servis Uzmanı, Prof. Dr. Ali Osman Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.
Nelerde Karbonhidrat bulunur? Karbonhidrat nedir? Faydaları ve zararları nedir?
Karbonhidrat, doğada en çok bulunan organik bir maddedir. Karbonhidrat, vücuda enerji veren bir besin kaynağıdır. Karbonhidratlar, kanın pıhtılaşmasında, bağışıklık sisteminde ve üremede önemli bir rol oynar. Yağ ve protein ile birlikte beslenmemizin büyük bir bölümünü oluşturan 3 önemli maddeden birisidir. Sağlıklı karbonhidrat içeren besinler arasında baklagiller, kepekli ekmek, düşük yağlı süt ürünleri, tam tahıllar, meyveler ve sebzeler yer alır.
Kalp krizi riskini 4 kat artırıyor! Fark etmeden yaptığımız bu hataya dikkat
Günde ortalama 100 bin kez kasılarak neredeyse 8000 litre kanı dolaşıma pompalayan kalp, erkeklerde ağırlığı 340 gram iken kadınlarda yaklaşık 300-320 gram kadardır. Her yıl yüzlerce insanın ölümüne sebep olan kalp krizi günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden biri. Bu konuda yapılan araştırmalara göre yemek düzeniniz kalp krizi riskini dört kat artırıyor.
Spor yapmak için en iyi zaman nedir ? sabah mı ? yoksa akşam mı ?
Sağlıklı egzersiz ve alışkanlıklar hakkında, akıllara spor yapmak için en iyi zaman dilimi nedir ? sorusunu getiriyor. Sizler için spor yapmak için en iyi zaman hangisidir ? sabah sporu mu daha iyi ? yoksa öğlen ve akşam sporu mu ? tüm soruların cevabı haberimizde...
Nüfusun yüzde 35'ini etkiliyor
Tedavi edilmediğinde adeta "sessiz katile" dönüşen, damar yatağına hasar vererek etkilerini yıllar içinde gösteren hipertansiyon, erişkin nüfusun yüzde 35'ini etkiliyor.
Kalp uzmanlarından altın değerinde tavsiyeler
Kalp Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde bazı belediye, dernek ve şirketlerde kalp sağlığı seminerleri düzenleyen İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi kardiyoloji hekimleri, kalp sağlığı konusunda tavsiyelerde bulundu.
İşitme kaybına yol açıyor!
Terör saldırısı ya da kaza gibi nedenlerle meydana gelen şiddetli patlama sonucu ortaya çıkan yüksek sesin işitme kayıplarına yol açabileceğini belirten uzmanlar, ani, kısa süreli ve yüksek şiddetli sese maruz kalmanın iç kulak ve orta kulak yapılarında hasara yol açabileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, iç kulak hasarı sonrası, işitme kaybının kalıcı hale gelebileceğini, çınlama, bazı sesleri tolere edememe gibi şikâyetler görülebileceğini kaydetti.
“10 yetişkinden 1’i şeker hastası”
Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Dr. Bülent Uyar, beslenme alışkanlıklarında ve yaşam tarzında meydana gelen değişiklikler sonucu, diyabet sıklığının arttığını söyledi. 10 yetişkinden en az 1 tanesinin diyabet olduğunu, 2 yetişkin diyabet hastasından 1 tanesinin de hasta olduğundan haberinin olmadığını belirten Dr. Uyar; “Diyabet, kalp krizi ve inme gibi hayatı tehdit eden sorunlara neden olabilir” dedi.
Dikenli incirin bilinmeyen faydaları nelerdir? Dikenli incir nasıl tüketilir?
Adana'da pazar tezgahlarında yerin, alan dikenli incir, kolesterol düşürmeden sindirimi düzenlemeye kadar birçok faydası vardır. Aynı zamanda kemiklerin gelişmesine yardımcı olan dikenli incir, bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında yer alır. Akdeniz bölgesinde sıklıkla tüketilen dikenli incirin kabukları da kurutularak çay yapılıyor. Dikenli incirin bilinmeyen faydaları nelerdir?
Kan Sulandırıcı Besinler: Şifa Kaynağı 7 Yiyecek ve İçecek
Şifa Kaynağı 7 adet Yiyecek ve İçecek
Çay içmek zararlı mı ? işte çay içmenin faydaları ve zararları
birçoğumuz çay tüketiyor ve fazla tüketenlerde bulunuyor. peki çay tüketmenin faydaları ve zararlarını biliyor muydunuz ? bu haberimizde çay tüketmenin faydaları ve zararlarını sizlere sıralıyoruz.
Sağlıklı beslenmenin faydaları nelerdir?
Sağlıklı bir diyet tipik olarak, yağsız proteinler, tam tahıllar, sağlıklı yağlar ve birçok renkteki meyve ve sebzeler dahil olmak üzere tüm ana gıda gruplarından besin açısından yoğun gıdaları içerir.
Yüksek Tansiyonu Doğal Olarak Düşürmenin 5 Yolu
Diyetinizde yapacağınız birkaç basit değişiklik size çok yardımcı olabilir.
Hipertansiyon Nedir ?
Hipertansiyon nedir ? hipertansiyon açılımı
Yüksek Tansiyon İçin En İyi 17 Gıda
Hipertansiyon veya yüksek tansiyon, kalp hastalığı için en yaygın önlenebilir risk faktörüdür.
Akne Nasıl Geçer ? Sivilceler Nasıl Geçer ? Ne İyi Gelir ?
Akne Neden Oluşur ? Sivilce Nasıl Geçer ? Sivilce oluşumu nasıl engellenir ?
Kalbe neler İyi Gelir ? Kalbi sağlıklı tutan besinler nelerdir ?
Kalbe iyi gelmesi için ve Sağlıklı bir vücut için 50’den fazla ve farklı besin öğesine ihtiyaç vardır ve bu gıda öğelerini tek yönlü beslenme şekliyle karşılamak mümkün değildir. Tek yönlü bir beslenme, aslabir süre vücut için lüzumlu besin öğelerini sağlayamaz ve yeryüzünde süper bir besinden anlatmak mümkün değildir. Sadece bazı besinler vardır ki, diğerlerine gore kalp sağlığına daha çok katkı sağlarlar. Bu gıdaları şu şekilde sıralayabiliriz.